• XXXI. Tompa Mihály Országos Verseny

          • iskolai, körzeti és járási forduló

            A verseny iskolai fordulójába 20 tanuló kapcsolódott be. A körzeti fordulón 7 tanuló mérette meg magát, ahol Nagy Zoja Antónia arany sávval bejutott a járási fordulóba. Az Érsekújvárban megszervezett versenyen ezüstsávval díjazták előadását. Gratulálunk és köszönjük a felkészítő pedagógusok: Hausknecht Éva, Pethes Mária, Jónás Hortenzia, Dávid Monika, Alt Kapczy Ildikó és Tóth Kitti munkáját!

          • MatekÁSZ

          • vármegyei döntő

            Játékos, kreatív és gondolkodtató feladatok várták azokat a tanulókat, akik bekapcsolódtak a versenybe. Iskolánk 5. osztályos tanulója, Horváth Levente a vármegyei döntőben egész a 2. helyezésig tornázta fel magát. Szívből gartulálunk neki és felkészítőjének, Hausknecht Éva tanító néninek!

          • Bendegúz Akadémia- Anyanyelvi tanulmányi verseny

          • NyelvÉSZ vármegyei döntő

             

            Immár 25. alkalommal rendezték meg az általános iskolásoknak szóló anyanyelvi versenyt. Bernád Hunor 4. osztályos tanuló a vármegyei döntőben az eredményes 7. helyezést érte el. Gratulálunk a szép eredménhez! Felkészítő pedagógus: Dávid Monika tanító néni. 

          • Angol nyelvi olimpiász

          • kerületi forduló

            Bernád Bendegúz 7. osztályos tanulónk az első fordulón sikeresen vette az akadályt és 20 tanuló közül az eredményes 9. helyezést szerezte meg. Felkészítő: Hogenbuch Annamária tanító néni. Szívből gratulálunk!

          • MatekÁSZ

          • Fejlesztő matematikaverseny​​​​​​​​​​​​​​

            Az 5. osztályos Fodor Sebastián és Horváth Levente kapcsolódott be a versenybe. A vármegyei döntőbe Leventének szoríthatunk. Jó felkészülést kívánunk Hausknecht Éva tanító nénivel!

          • Pitagorász

          • iskolai forduló

            A matematikai verseny iskolai fordulójába 23  tanuló kapcsolódott be. A 15 logikai feladatot helyes megoldással a lehető legrövidebb idő alatt kellett leadni, mivel minden megspórolt 4 perc plusz pontot ért. Az eredméyes tanulók közül a legjobbak kaptak meghívást a járási fordulóra. Gratulálunk Molnár Nóra 3. osztály, Bernád Hunor 4. osztály, Čerňa Bence 4. osztály és Molnár Dávid 4. osztály eredményes tanulóknak! A járási versenyen pedig Hunornak és Bencének szorítunk majd áprilisban. Köszönjük a felkészítést Dávid Monika tanító néniknek!

          • Angol olimpiász

          • Iskolai és járási forduló

            Az angol olimpiász iskolai fordulóján Benkó Katrin, Lencse Karolina és Bernád Bendegúz mérettette meg magát. Két kategóriában versenyeztek. A járási fordulóba Lencse Karolina jutott tovább. 

            A járási fordulón 67 tanuló vett részt. A verseny 2 részből, az írásbeli feladat nyelvtani és szövegértési feladatokból állt össze. A 2. fordulóba már csak a legjobbak jutottak, ahol a versenyzők a szóbeli versenyen megmutathatták kommunikációs kreativitásukat. Lencse Karolina 7. osztályos tanulónk nagyon szépen vette az akadályokat és a 35 tanuló között a szép 9. helyen végzett. Gratulálunk Karolinának és felkészítőjének Hogenbuch Annamáriának!

            A kerületi versenyen Bernád Bendegúznak szurkolhatunk!

          • Bendegúz Akadémia

          • NyelvÉsz iskolai forduló

            A Bendegúz Akadémia 3 fordulós anyanyelvi versenyébe 6 tanulónk kapcsolódott be: Kováč Hanna, Molnár Nóra a 3. évfolyamból, Bernád Hunor, Molnár Dávid a 4. évfolyamból, Fodor Sebastián és Horváth Levente az 5. évfolyamból. Gratulálunk az eredményekhez és sok szerencsét kívánunk Hunornak a megyei fordulóban!

          • Úszótanfolyam

          • 2023.11. 13 - 16. Vadas Termálfürdő

            A 8-9. évfolyam tanulói úszótanfolyamon vehettek részt, ahol lehetőségük volt az alsó tagozaton megtanult technikát tökéletesíteni. A testnevelés óra keretén belül iskolánk két alkalommal nyújt lehetőséget a sportág megismerésére és elsajátítására. 

          • XVIII. KINCSKERESŐK

          • Helyi értékeket kutató országos konferencia Galántán.

             A konferencián iskolánkata a 9. osztályos Menyhárt Laura és Nagy Zoja Antónia képviselte. Az idei témánkat a 20 éves IPOLYSZALKA ÉLŐ TÁJHÁZA ihlette. A helyi értékek megismertetése 10 perces előadással, számítógépes vetítéssel történt eredeti hang- és videófelvételekkel, illetve tárgyi emlékek bemutatásával. A konferencián 47 kutatás került bemutatásra. Munkánkat a zsűri aranysávval minősítette. Gratulálunk!

          • VII.Szőgyéni Matematika- és Rubik kocka kirakó verseny

          •  

            Iskolánkat 6 tanuló képviselte, ahol Horváth Levente 4., Fodor Sebastián 12., Bernád Bendegúz 9. és Horváth Zsombor a 16. helyezést érte el. A verseny kísérőrendezvénye az első alkalommal megrendezett Rubik kocka kirakó verseny volt. Gáspár Máté 7. és Hangya Zoltán pedig 11. helyezést ért el. Gratlulálunk és köszönjük a felkeszítést Hausknecht Éva és Tenczel Csilla tanító néninek!

          • Mesés nap az alsó tagozaton

          • ,,A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére."(Csernik Szende)

            Vendégünk volt Tóth Kitti, aki interaktív meséjével elvarázsolta a gyerekeket. 

          • Petőfi 200

          • Izgalmas irodalomtörténeti utazás a Petőfi mozgó múzeumbuszban

            Átröpűlök hosszában hazámon… ez a felirat olvasható a Petőfi-buszon, amelyet 2023. október 17 -én tanulóink nézhettek meg. Az utazó tárlatot a lánglelkű poéta születésének 200. évfordulója alkalmából indította útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum. Érdekes, interaktív tárlat, a gyerekeknek is tetszett. Örülünk, hogy a busz menetrendjébe a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának sikerült három napot besűrítenie, így járásunkban hat iskola tanulói nézhette meg a kiállítást.

          • Ösztöndíjátadás 2023. 9. 7.

          • A Rákóczi Szövetségtől elsős diákjaink szülei vehették át a tízezer forintos támogatást. A beiratkozáskor átadott iskolatáska mellé pedig Béres József Szép magyar ének című daloskönyvét.Köszönjük!

          • Tanévzáró 2023

          • A 2022– 2023 -as iskolaév véget ért. A ballagással együtt tanévet is zártunk. Sok szép iskolai program van mögöttünk. Igyekeztünk minél érdekesebbé és hasznosabbá varázsolni a tanulás mellett a hétköznapokat. A második félév tanulmányi eredményeivel többen kellemesen megleptetek bennünket.

            A kitűnő tanulmányi eredményekért és a tanulmányi versenyekért egy-egy jutalomkönyvvel köszöntük meg a szorgalmat és a kitartást.

            Kitűnő tanulmányi eredményért 47 tanuló jutalomkönyvben részesült.

          • Ballagás 2023

          • Kedves Ballagók!

            Fontos mindenki számára ez a ballagás.
            Fontos nektek, hiszen egy szép ünneppel búcsúzhattok iskolátoktól.
            Fontos szüleiteknek, mivel gyermekük sikeresen teljesített egy megmérettetést, és fontos nekünk, tanároknak is, hiszen mi is láthatjuk, hogy a néhány évvel ezelőtti kis óvodásból, akarattal, kitartással, szülői és pedagógusi segítséggel gyönyörű fiatallá váltatok.

             De egy sikeres, új dolog elindításához, a régit megfelelően le kell zárni, be kell fejezni. Csak így tudtok nyugodt szívvel teljes lelkesedéssel az új kihívások felé fordulni. Ez a mai ünnepi rendezvényünk is egy ilyen lezárás.

            Az együtt töltött idő megtanított minket arra, hogy nem minden érzést tudunk szavakkal jellemezni. Valószínűleg ti is ezt érzitek, amikor visszagondoltok a számtalan akadályra, megpróbáltatásra, feladatra, amelyek ebben az iskolában vártak rátok kilenc éven keresztül. A betűvetés és olvasás első lépései, a matematika néhol szinte megfejthetetlen rejtelmei, a fizika, kémia megérthetetlen szabályai, az irodalom itt-ott unalmas olvasmányai, a házi feladatok, dolgozatok, feleletek – mind olykor leküzdhetetlen akadályként emelkedtek előttetek. S most mégis itt vagytok, túljutva mindezeken, túllépve a nehézségeken, egy kicsit szomorkodva azon, hogy most valami végleg véget ér.

            Bár a legkisebb létszámú osztály voltatok, mégis számtalan élmény, siker fog emlékeztetni rátok.

            Gergő! Megszámláhatatlan verseny, megmérettetés volt, amellyel öregbítetted  iskolánkat. Szorgalmad, kitartásod példaértékű volt diáktársaid előtt. A kilencedikes monitorban elért 100 százalékos matematika és magyar nyelv munkáddal pedig úgy gondoldolom mindenki tiszteletét kivívtad.

            Dóri! A példamutatásban, a kitűnő eredményeiddel Te is az élen jársz. Hasonlóan Gergőhöz, hoztad Te is a szebbnél-szebb eredményeket. Vidámságoddal, sokoldalúságoddal  közösségünk nélkülözhetetlen lételeme voltál.

            Flóra! A kreativitásod, a bátorságod kellett ahhoz, hogy megtaláld kedvenc időtöltésedet, a fotózást. Emlékszem milyen lelkesedéssel kapcsolódtál be a számodra kedves kreatív rajzos, fotós feladatokba.  Kezed munkáját dicséri ez a szép tabló is, amely most a búcsúzást jelképezi.

            Laura! Olykon csendesen igyekeztél visszahúzódni, de amikor szükségét láttad megmutattad tehetségedet. Kívánom, hogy sikerrel kamatoztasd tovább kézügyességed és szorgalmadat.

            Dorina! Az örök csendes lány. Szorgalmad, szerénységed bízom benne, hogy egy kis bátorsággal is idővel bővülni fog. Bízom benne, hogy kitartó szorgalmad meghozza majd gyümölcsét.

            Büszkék vagyunk rátok!  Kívánom Nektek, hogy azok az alapok, amelyeket ebben az iskolában szereztetek, hozzásgítsenek  ahhoz, hogy önmagatok számára célt tudjatok találjatok, s ezt a célt meg is tudjátok valósítani.

            Nagy László szavaival bocsájtlak útra benneteket:

            ,,Töröld le könnyedet

            Kisírt szemedben mosoly

            legyen és derű,

            Minden nap kezdődik valami

            valami nagyszerű,

            valami gyönyörű.‘‘

          • III. ÖKO-Logika Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt

          • A verseny célja: 

            A környezetről alkotott ismeretek elmélyítése, az önálló ismeretszerzés készségének fejlesztése, a globális fenntarthatósági problémák és a földi rendszer véges kapacitásainak ismeretében a rendszerszelméletű, komplex ökológiai gondolkodás megalapozása.

            Iskolánkat háromtagú csapat kéviselte: Hrabovsky Tatiana,  Molnár Elisabeth és Nagy Zoja Antónia,akik az országos döntőn a szép 7. helyezést érték el. Gratulálunk és köszönjük Sukola Rita tanító néninek a felkészítést.  

          • II. Felvidéki Fizikaverseny

          • A verseny célja a magyar iskolába járó tehetséges diákok érdeklődésének fizika felé irányítása,a fizika tantárgy népszerűsítése, a versenybe bekapcsolódók problémamegoldó, megfigyelő, kísérletező, szövegértési, lényeglátó képességének fejlesztése, valamint lehetőséget adni a fizikában tehetséges tanulóknak tudásuk megmutatására.

            A döntőben iskolánkat Molnár Elisabeth, 8. osztályos tanuló képviselte. A végső megmérettetésre 44 tanuló kapott meghívást. Gratulálunk a szép 16. helyezéshez és egyben Jónás tanító bácsinak köszönjük a felkészítést!

          • ,,Gyere közénk, hozz egy dalt''

          • Regionális népdal seregszemle 

            2023. május 20-án rendezték meg az énekleni szerető gyerekek népdal seregszemléjét a Párkányi Szabadidőközpontban. Iskolánkat a 3. osztályos Matus Panka, a 4. osztályos Virág Emília és az 5. osztályos Dubay Viktória képviselte. A lányok ezüstsávos minősítést szereztek, amihez szívből gratulálunk és köszönjük Farkas Karolina és Szőcs Fruzsina tanító nénik felkészítő munkáját.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje